• 073 999 0522
  • Mån - Fre: 8:00 - 17.00
  • Mejselgatan 2B, Växjö
  • kontakt@citybilservice.se

Däckbyte Växjö

Byta däck i Växjö för 400 kr

Boka idag på tel 073 999 0522

Spara tid och energi, få hjälp med ditt däckbyte
När du gör ditt däckbyte hos oss, så tar det endast några minuter. Du slipper riskera ryggskott eller smutsa ner dig. Med vår långa erfarenhet så ser vi även om något behöver repareras och dina hjulmuttrar monteras hårt och korrekt, så de inte lossnar under färd. Byta däck växjö med omnejd är en god investering för dig, bilen och miljön.

Varför ska man byta däck efter säsong?
Att växla mellan sommardäck och vinterdäck är viktigt av flera orsaker. Trafiksäkerheten är en av de viktigaste. Att köra med friktionsdäck året runt, är en kompromiss som ingen vinner på. Bromssträckan med ett friktionsdäck för vinterbruk, kan på sommaren bli hela 20% längre. Då gummit i vinterdäck är mycket mjukare än i ett sommardäck, slits det även mycket fortare varför ett helt nytt friktionsdäck kan slitas ut på endast ett eller två år.

När är det dags att byta till nya däck?
Vi erbjuder även försäljning av däck och kan erbjuda dig byte till nya däck samtidigt som du skiftar däck hos oss. Man bör inte köpa nya däck varken för tidigt eller för sent. Byter du för tidigt blir det en onödig förlust för miljön, och byter du för sent och kör med blankslitna däck ökar risken för vattenplaning eller försämrad bromssträcka. Moderna däck har små upphöjningar mellan däckmönstret, som indikerar när däcket är nedslitet och behöver bytas. Lagen säger 1.6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck till personbilar, dock bör man byta innan däcken blivit fullt så slitna.

BOKA TID FÖR DÄCKBYTE

© Copyright 2019 City BilService